Når sommeren ikke kommer til Oppdal, får man ta det i egne hender. Denne retten gir garantert sommerfølelse.
Dette trenger du til 4 personer:
4 makrell, i fileter
4 ss limejuice
4 fedd hvitløk, hakket
2 ss olivenolje
1 god klype flaksalt
1 liten nykål, finsnittet
1 pakke sukkererter, snittet
2 selleristenger, snittet diagonalt
4 vårløk, snittet diagonalt
2 ss tørkede limeblader
2 ss sesamfrø, ristet
Soyadressing:
2 ss sesamolje
1 ½ dl soayasaus
3 ss balsamicoeddik
4 ss sukker
6 ss limejuice
1-3 hakkede chili
Slik gjør du:
Bland sammen lime, hvitløk, olje, salt og pepper
Ha i fiskefiletene og la dem marinere i en god time i kjøleskapet
Ha snittet kål, sukkererter, selleristenger og vårløk i en bolle. Hell i iskaldt vann. Sett til side
Fordel fiskebitene sammen med tørkede limeblader på 3-4 aluminiumsfolie. Pakk sammen.
Grill/ bak dem på grillen til fisken er gjennomstekt
Bland sammen ingrediensene til soyadressingen. Sett til side
Ta opp grønnsakene fra vannet og ha dem i en salatsentrifuge eller i en kjøkkenhåndkle som du svinger rundt deg (helst ute…) slik at vannet forsvinner ut
Ha grønnsakene i en salatbolle og drypp over soyadressing og sesamfrø
Server den sprø salaten sammen med bakt fisk og ekstra soyasaus ved siden av